Mijn Wooninvest
inloggen

Overlast

Overlast

Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven en/of onder u. Iedereen heeft andere gewoonten en vertoont ander gedrag. Dit kan leiden tot overlast, irritaties of zelfs tot een meningsverschil.

Wat kan ik er zelf aan doen?

  • Praat met uw buren: vaak hebben buren niet door dat ze voor overlast zorgen. Een vriendelijk gesprek helpt meestal al. Op 'problemen met je buren.nl' krijgt u handige tips.
  • Komt u er samen met uw buren niet uit? Vraag dan uw wijkbeheerder om advies. 
  • Bemiddeling & Mediation biedt u de mogelijkheid om zonder kosten - met de hulp van neutrale conflictbemiddelaars - het probleem samen op te lossen. Deze conflictbemiddelaars zijn daar speciaal voor opgeleid en helpen mensen vrijwillig om zelf een goede oplossing voor een probleem te vinden.

Wilt u contact met de politie?

Heeft u last van criminaliteit, geweld, bedreigingen of hele harde geluiden? Bel dan met de politie op telefoonnummer 0900 8844. Is er direct gevaar? Bel dan naar 112.

Maakt u zich zorgen over uw buren?

Heeft u uw buren al een tijdje niet gezien? Of lijkt uw buurman of buurvrouw verwaarloosd of verward? Of denkt u dat er huiselijk geweld is? U kunt dit hier melden:
> Meldpunt zorgwekkend gedrag
> Meldpunt huiselijk geweld 

Extreme overlast die u zelf niet kunt oplossen kunt u bij ons melden

  • Vul eerst het formulier 'Ik wil extreme overlast melden' in. Na ontvangst nemen wij binnen twee weken contact met u op.
  • Eventueel vult u - op ons verzoek - het 'Registratieformulier sociale overlast' in. Hierin houdt u minimaal twee weken de overlast nauwkeurig bij.

#grofvuil #wiet #hennep #onderhuur #geluidsoverlast #ruzie #herrie #stamp #muziek #feest #conflict 

Veelgestelde vragen

Staat er grofvuil in de gemeenschappelijke ruimte van uw complex dat niet van u is, spreek uw buren hier dan op aan. Weet u niet van wie het grofvuil is, belt u dan met de wijkbeheerder

Grofvuil wordt gratis opgehaald:

Een hoofdhuurder is verplicht om zelf in de huurwoning te wonen. Een hoofdhuurder mag deze dus niet voor lange tijd leeg laten staan, verhuren aan anderen bijvoorbeeld aan familie of vakantieverhuur of gebruiken voor illegale praktijken, zoals een wietplantage, hennepkwekerij of prostitutie.

Denkt u dat een woning bij u in de buurt zonder toestemming wordt onderverhuurd of gebruikt wordt voor illegale praktijken?  Op onze pagina over woonfraude leest u hoe u dit bij ons kunt melden.

U heeft ze liever niet in of om uw huis: muizen, ratten, mieren en ander ongedierte. Bewaar daarom voedsel goed afgesloten, voer geen vogels en zet geen volle vuilniszakken op uw balkon. 

Zelf bestrijden

U kunt als huurder veel ongedierte voorkomen met een schoon en opgeruimd huishouden. Deze soorten ongedierte moet u zelf bestrijden:

  • muizen
  • gewone mieren
  • muggen
  • vlooien
  • wandluizen
  • zilvervisjes
  • wespennesten die niet in of aan uw woning vastzitten

Schakelt u een ongedierte bestrijder in en/of koopt u bestrijdingsmiddelen bij de bouwmarkt, dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Wat te doen bij ernstige overlast van ratten en duiven?

Bij overlast van ratten en duiven, neemt u contact op met de gemeente.