Mijn Wooninvest
inloggen

Nieuws en media

Nieuws

Campagne bestrijding rattenoverlast in De Prinsenhof gestart!

12-06-2024

WoonInvest werkte samen met bureau Wilde Plannen een campagne uit om de rattenoverlast in de multiculturele wijk De Prinsenhof in Leidschendam-Noord aan te pakken. De campagne gaat verder dan alleen het bestrijden van ongedierte; het draait ook om het versterken van de sociale cohesie binnen de buurt.

Afvalcoach Harrie speelt een cruciale rol in deze missie. Hij helpt niet alleen bij het onder de aandacht brengen van het rattenprobleem, maar zorgt er ook voor dat bewoners bewust worden van hun gedrag rondom afval. Dit is essentieel omdat de problematiek vaak geworteld is in gedrags- en sociale componenten, niet enkel in het weggooien van voedsel.

Harrie werkt onder andere samen met actieve buurtbewoners Ban en Fatma. Tijdens het eerste bezoek aan de wijk merkten zij al dat een persoonlijke aanpak echt het verschil maakt. Door de tijd te nemen om naar bewoners te luisteren, voelen zij zich echt gehoord. Dit werkt niet alleen voor de rattenproblematiek, maar ook voor het versterken van eenheid en betrokkenheid binnen de wijk.

Dankzij Harrie en zijn team zien we al een prachtige vorm van eenheid ontstaan. Bewoners voelen zich meer verbonden en zijn samen vastberaden om van De Prinsenhof een schonere en gezondere wijk te maken!

Terug